УМБАЛ "Георги Странски" - Плевен

ОТДЕЛЕНИЕ по ГРЪДНА ХИРУРГИЯ

Отделението е създадено през 2008 г. В него се лекуват спешни и планови пациенти  – деца и възрастни, предимно от Централна Северна България със заболявания на гръден кош, бял дроб, медиастинум, хранопровод и перикард. Разполагаме с добре развит ендоскопски сектор, оборудван с най-съвременна техника за диагностика и лечение: пълен комплект за видеоасистирана  медиастинална и торакална хирургия, ехограф за интраоперативна диагностика, флексибилен бронхоскоп за миниинвазивни диагностични и терапевтични процедури, ултрасижен и т.н. Отделението разполага с 15 легла, оборудвани с централна кислородна и вакуумна инсталация със съответните приспособления за подаване на кислород и за аспирация към всяко легло; Поддържа се постоянна готовност за спешна висококвалифицирана гръдно-хирургична помощ.

Специалисти:

1. Д-р Господин Русев Пейков – временно изпълняващ длъжността началник отделение; специалист по обща хирургия, гръдна хирургия, бронхология.

2. Д-р Пламен Видолов -  обща хирургия, гръдна хирургия.

3. Д-р Емил Петков – лекар, специализант по обща хирургия.

4. Д-р Ивайло Събев – лекар.

5. Д-р Цветелина Райчева – обща хирургия

Ст.м.с. Ани Колева

Д-р Господин Пейков – ВРИД началник отделение

Роден през 1973г в гр. Харманли. Завършва медицина в Медицински Университет – Плевен през 2000 г.  През 2007г. придобива специалност по хирургия при МУ Плевен. От 2012г е специалист по гръдна хирургия и бронхология при МУ София.  От тогава работи в УМБАЛ „ д-р Г. Странски” Плевен, а от 1 юни 2014г е ВРИД началник отделение по гръдна хирургия. Професионалният му интерес е в прилагането на мини инвазивни  оперативни техники в гръдната хирургия . Хирургично лечение на белодробния рак. Участвал е в множество научни форуми у нас и в чужбина. Член е на БЛС,  Българската асоциация по торакална хирургия. Семеен  е, с три деца.

Контакти: гр. Плевен бул. „Георги Кочев“ №8А; I-ва клинична база; III-ти етаж, сл.тел. 064/886 237

 
You are here: Начало ГРЪДНА ХИРУРГИЯ